top of page

Aliejai drėkinantys veido odą

Kartu su atėjusiu pavasariu jaučiame odos sausumą, o pažvelgus į veidrodį matome, kad odai trūksta drėgmės, elastingumo ir tvirtumo. Dažniausiai kosmetiks pramonėje naudojami geliniai arba drėkinamieji serumai arba kremai, kurie savo sudėtyje turi iki 70% vandens. O kaip gi su eteriniais ir augaliniais aliejais? Ar jie gali atkurti odos drėgmės balansą.


Pagrindiniai odą drėkinantys eteriniai aliejai yra:

  • Ramunėlių;

  • Levandų;

  • Kvapiųjų knangų (Ylang – ylang);

  • Kvapnioji citrinžolė (Palmarosa);

  • Pelargonijų;



Ramunėlių aliejus labai lengvas, švelnus ir skaistinantis veido odą produktas. Jis labai dažnai naudojamas veido kremuose. Yaptingai tinka moterims, kurių veido odą išsausėjusi, plona, gležna ir trūkinėjanti. Taip pat šis aliejus skatina fibrolastų ir kolageno gamybą.


Levandų aliejus turi stipriai regeneruojančių savybių, jo sudėtyje yra seskviterpenų (nuo 5-8%) ir linalolio (25-40%), stipriai ramina odą ir balansuoja jos riebalinių liaukų sekreciją.


Ylang – ylang aliejus vienas pagrindinių ingredientų jei norime turėti gražią ir stangrią odą. Lašelis šiuo aliejaus veido kreme daro stebuklus. Galite pabandyti jį įlašinti į serumą – tai vienas stipriausių drėkinamųjų aliejų ir nepakeičiamas produktas veido odos priežiūroje.


Kvapnioji citrinžolė malonaus, žemiško kvapo. Nesumaišykite jo su citronella (citrinžolės) aliejumi. Šiame aliejaus gausiu geraniolio, todėl ir kvapas kiek intensyvesnis negu pelargonijos. Yaptingai naudojamas priešraukšlinėse linijose, stipriai stabdantis odos senėjimą aliejus.


Pelargonijų aliejus – balansuojantis, odą skaistinantis aliejus. Tinka visiems odos tipams. Galite jį maišyti su levandų, kvapniosios citrinožolės aliejumi. Turėsite stiprų drėkinamąjį mišinį pavasariui.


Eteriniai aliejai dėl savo chemotipinės sudėties yra labai skvarbūs, sumaišius juos su baziniais agurklių, morkų, jojobos aliejais – jie prasiskverbia pro epidermį į giliuosius odos sluoksnius, suteikia jai stangrumo. Pabandykite aliejus įmaišyti į veido kaukes, arba pasadryti sau masažinį mišinį ir kiekvieną vakarą švelniai masažuoti drėgną veido odą. Rezultatus jau pamatysime po kelių dienų.


Gražaus visiems šilto ir lengvo pavasario!


33 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską

1 Comment


Ava Charlotte
Ava Charlotte
Jul 02, 2022

good

Like
bottom of page